Sommarens äventyr! 

13-15 Juli Fjälltur mellan stugor

3 dagars vandring med övernattning i STFs fjällstugor. 

Det här är turen för dig som vill komma bort från turiststråken! Vi startar i Ljungdalen och tar sikte på Sveriges sydligaste glaciär, Helagsglaciären. Efter en härlig 3-rätters middag sover vi på Helags Fjällstation, här finns även bastu och dusch. Den andra dagen styr vi söderut och går på en härlig platå till Fältjägarstugan. Här njuter vi av ännu en god middag i det öppna fjällandskapet. Om vädret tillåter finns det möjlighet till enklare kvällsturer. Sista dagen vänder vi neråt. Efter en lättsam start väntar mer kuperad terräng innan vi når fjällbjörkskogen och väl i Ramundberget väntar bussen som tar oss tillbaka till Ljungdalen. Vill du stanna i Ramundberget eller ha transport till annan plats, hör av dig så ser vi vad som går att ordna.  Lena på Flammans skafferi ser till att vi är mätta. Vi bär och lagar maten tillsammans. I STFs stugor finns ingen sänggaranti men plats på madrass kommer alltid finnas. 

 Plats Start i Ljungdalen. Mål i Ramundberget, transport tillbaka till startplats ingår. Till Ljungdalen tar du dig lättast med tåg, buss eller bil. 

Datum 13-15 juli

Svårighetsgrad Medium. Du ska klara av att vandra en hel dag och bära dig egen ryggsäck. Vi går mellan 15-20 km om dagen. 

Antal deltagare Minst 6, max 12. 

Pris 4900 SEK

Samling 13 Juli kl 10.00 i Ljungdalen. 

Avslut 15 Juli på eftermiddagen, i Ljungdalen. Tid meddelas senast 2 veckor innan turens start.


2-5 augusti 4 dagar-2 länder

4 dagars fjällvandring, övernattning i stugor.

Det här är turen för dig som vill uppleva olika kulturer under en fjällvandring! Vi börjar i Norge och avslutar turen i Sverige. Vandringen går igenom landskapets förändringar  passerar gamla fäbodvallar, branta klippor, den grönskande björkskogen och vi njuter av ändlösa vyer. 

Första natten sover vi i en obemannad stuga och lagar vår egen traditionella 3-rätters middag. Andra dagen fortsätter vi i Norge och avslutar med en traditionell 3 rätters på mysiga Storerikvollen. Efter det vänder vi stegen mot Sverige och passerar gränsen innan vi njuter av utsikten från fantastiska Blåhammaren. Vi får lära oss mer om samer och lokala traditioner. Vi bär och lagar maten tillsammans.  

 

 Plats Jämtlandsfjällen, Storlien. Flyg til Trondheim Vernes Airport eller Östersund/Åre Airport. Tåg till Storlien. 

Datum 2-5 augusti

Svårighetsgrad Medium. Du ska klara av att bära din egen ryggsäck inkl. mat under en hel dag. Vi kommer att gå mellan 15-20 km varje dag.

Antal deltagare  minst 6, max 12

Pris 5400 SEK 

 Start 2 Augusti klockan 10.00 i Storlien.

Avslut 5 August i Storlien, tid meddelas senast 2 veckor innan turen startar. 


7-9 augusti Foodie hike

3 dagars fjällvandring, övernattning i stugor.  

Den här turen är för dig som uppskattar 3-rätters middagar, traditionell jämtländsk mat med nya smaker och fantastiska fjällvyer!

Från urskogen till karga fjäll. Vår tur går genom varierad björkskog, öppna myrar och 360 graders fjällvy. Alltid 3-rätters lokal mat. Gravat kött, lokala ostar, rökt röding och rökt renkött är några exempel vad det kan bjudas på. Ätbara växter och vilda bär i en härlig kombination. De här är turen för kulinariska överraskningar. Möjlighet för topptur finns om vädret tillåter.

Plats  Jämtlandsfjällen, start i Vålådalen och slut i Storulvån. Tåg,bil eller buss är lättast transportmedel. Flyg går till Östersund/Åre flygplats och værnes/Trondheim flygplats. 

Datum 7-9 augusti

Svårighetsgrad Medium. Vi kommer vandra stora delar av dagarna. Du ska klara av att bära din egen ryggsäck och mat. Vi går mellan 15-20 km varje dag. 

Antal deltagare minst 6, max 12. 

Pris 4900 SEK 

 Start 7 augusti 10.00, tider kan anpassas efter tåg/buss.

Avslut 9 augusti , tidigast klockan 16. Mer exakt tid meddelas 2 veckor innan turen startar. 

 

Vill du göra din drömtur?

Vill du gå en tur med familjen eller kompisgänget? Hör av dig till oss så löser vi det! 


Vilka är vi?