Det är vi som är Simona och Sofie. Vi står för glädje, engagemang och gedigen kunskap. Tillsammans vill vi dela med oss det bästa av vår svenska fjällvärld. För oss handlar livet på fjället om att uppleva fantastisk natur, träffa likasinnade människor och njuta av livet. Vi anordnar olika turer och äventyr, läs mer om dom här. Att äta och bjuda på mat som kommer från våran bakgård är givet för oss. Vi tror på hållbarhet, både för miljö och människa - därför arbetar vi långsiktigt med att bygga upp en turismverksamhet som är bra både för oss och fjällen. 


Simona Hrstkova- Simona är äventyrare och freerideåkare som sprider glädje och energi även när vädret är som bistrast. Kan läsa naturen och fjällets branter som ingen annan. Har tävlat både inom alpint och freeride. Numera samlar hon inte internationella titlar utan njuter helst av fjällets frihet utanför dom stora arenorna. Uppväxt i Tjeckien och jobbar till vardags som jurist. För oss är hon snö, lavin och topptursexpert men själv gillar hon fjällets alla årstider. Utbildad Fjälledare Sommar och snart även Vinter samt certifierad Wilderness First Aid.

Har du frågor till Simona? Maila simona@strovtag.com 

Läs mer om Simonas senaste äventyr här! Och hon sprider även skidåkarglädje i Österrike!


Sofie Werner - Sofie är skaparen bakom Strövtåg. Professionell livsnjutare med båda benen starkt förankrade i den Jämtländska fjällvärlden. Lugn, trygg och nyfiken är hon alltid redo att hitta nya outforskade platser. Brinner för lokal mat, nära naturupplevelser och livets enkelhet. Trivs i hårt väder men föredrar sommarens soluppgång. Bor i Handöl och har fjället som bakgård. För oss står Sofie för matlagningen ute, hon är sjukvårdsansvarig och sprider sin kunskap om naturen.  Utbildad Fjälledare Sommar och certifierad Wilderness First Aid. 

Har du frågor till Sofie? Maila sofie@strovtag.com


Flammans skafferi/Lena Flaten - Lena är kocken som ser till att vi är mätta under våra turer! Från sitt kök i Storlien skickar hon med oss lokalproducerad mat med Jämtländska traditioner. Förutom att hålla dig mätt så får du även uppleva nya smaker under våra dagar på fjället. Läs mer om Lena och Flamman här.